Parlem de l’horari

Algunes famílies de l’escola estem interessades en obrir el debat sobre l’horari escolar també a la nostra escola, en sintonia amb un interès creixent sobre el tema arreu, i que en concret a Cardedeu també s’està materialitzant amb grups de treball a les diferents escoles.
Fem una crida a tothom que vulgui participar a la comissió amb l’objectiu d’aportar al conjunt de les famílies elements i informació per poder-se formar una opinió al voltant de les dues opcions que hi ha ara mateix sobre la taula: la jornada partida (model vigent) i la jornada contínua.

 Enllaços d’interès

Sobre la jornada contínua

Sobre l’endarreriment a votar la jornada escolar

Cada cop són més AMPAs i AFAs les que volen reivindicar el dret a poder participar de les decisions relacionades amb l’horari escolar. Per aquest motiu, us presentem un nou grup que treballarà en l’àmbit autonòmic:

Sobre el dret a votar la jornada escolar
dretavotar.org

Sobre els horaris
Els horaris a debat. Salut, aprenetatge i equitat educativa:

 Entrevistes

Entrevista que ha fet una mare de Can Manent a Francesco Tonucci, reconegut psicopedagog italià. Sentireu la seva opinió sobre temps, infància i escola, però sobre molts altres temes com la importància del joc lliure i els espais pacificats al voltant de les escoles.

https://elpais.com/elpais/2019/02/15/mamas_papas/1550227101_096010.html

Experiències de les escoles del Pla Pilot de Jornada Contínua

Fa més de deu anys que algunes escoles catalanes d’Educació Infantil i Primària tenen un horari compactat anomenat jornada contínua. Fa sis anys que el Departament d’Educació va començar una prova pilot per tal d’avaluar el funcionament d’aquest nou model de jornada escolar a altres centres fins a arribar a vint-i-cinc escoles de tot el territori.

En algunes d’aquestes escoles fa més de deu anys que el seu alumnat només assisteix a classe en horari de matí, generalment de 9h a 14h i a continuació tenen l’opció de fer menjador i extraescolars.
http://www.escolafontrubia.cat/experiencies-de-les-escoles-del-pla-pilot-de-jornada-continua/

Educació prorroga un any més la prova pilot de la jornada continuada als centres on s’aplica per la pandèmia
https://www.regio7.cat/educacio/2021/03/19/educacio-prorroga-any-mes-prova/662298.html

Educació allarga un any la prova pilot a les escoles amb jornada continuada
https://www.google.es/amp/s/beteve.cat/societat/educacio-allarga-un-any-prova-pilot-jornada-continua-escoles-coronavirus/amp/

La jornada escolar a debat. Juan Antonio Planas i Isaac González

La Jornada continua a les escoles. Xavier Diez

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: